Straipsnių paieška
2019-09-25

7 patarimai, kai Jus į darbą priiminėja telefonu

Mūsų gyvenimo ritmas kasdien vis greitėja ir tai paliečia visas sritis. Darbo paieška, su kuria susiduriame beveik visi, nėra išimtis. Dažnai įmonės atstovas susisiekia su Jumis telefonu, kad sužinotų pirminę informaciją apie Jūsų darbinę patirtį, lūkesčius naujame darbe, kitus įgūdžius, kurie reikalingi atlikti tam tikrus veiksmus, t.y. atlieka pirminį interviu. Nuo to kaip pasiseks pirminis interviu labai dažnai priklauso, ar būsite priimtas į norimą darbą.

CVKlaipeda.lt portalo vadovas Ž. Padegimas turi keletą patarimų, kaip elgtis, kad pirminis interviu praeitų sėkmingai:

1. Mandagiai pasisveikinti. Tai nuteikia pozityviai visam likusiam pokalbiui. Lietuvoje mandagus atsiliepimas telefonu dar nėra kasdienybė, todėl Jūsų mandagi pokalbio pradžia gali išskirti Jus iš kitų kandidatų.

2. Aiškiai ir informatyviai atsakyti į Jums užduodamus klausimus. Apie darbo patirtį ir kokio darbo Jūs ieškote, atsakymus galima būti pasiruošus iš anksto.

3. Galima trumpai pristatyti savo stipriąsias puses, kurių galbūt ryškiau nesimato gyvenimo aprašyme (CV). Pvz.: autošaltkalvis gali paminėti, kad moka virinti, o administratorė – kad moka administruoti
Instagram puslapį.

4. Patartina ir Jums pasiklausti apie būsimo darbo ypatumus. Tokiu būdu „nušausite 2 zuikius“. Pirma, Jums patiems bus aiškiau, ar norite būtent tos darbo vietos. Antra, padarysite įspūdį įmonės atstovui, kad realiai ir giliai domitės būsima darbo vieta.

5. Pokalbio pabaigoje paklausti, gal dar kokios informacijos norėtų sužinoti apie Jus. Atsisveikinant reikia palinkėti geros dienos bei pasiklausti, kokiu būdu sužinosite apie tolimesnę atrankos eigą.

6. Jei radote praleistą skambutį ir ieškote darbo, turėtumėte būtinai perskambinti, nes įmonės atstovas gali ir nepaskambinti Jums antrą kartą.

7. Geranoriškas pokalbio tonas yra raktas į Jūsų norimą darbą. Kartais ne viską lemia išsilavinimas ar darbo patirtis.

Sėkmės darbo paieškose!

CVKlaipeda.lt

Jūsų vardas:
Komentarų dar nėra. Būkite pirmas!
Rašykite mums kilus klausimams.
Būsime labai dėkingi, jei pranešite mums apie pastebėtas
tinklapyje klaidas ar pageidaujamas funkcijas.
Teiraujuosi dėl:
Jūsų vardas:
El.pašto adresas:
Telefonas(nebūtina):
Klausimai, pageidavimai:
Prašome palaukti...