Straipsnių paieška
2013-07-05

Kaip išdėstyti darbo patirtį CV

Darbo patirtis yra svarbiausia CV dalis. Darbdaviams svarbu rasti informaciją apie darbuotoją greitai ir tuo pačiu kuo daugiau apie jį sužinoti. Šiame straipsnyje aptarsime kaip geriausiai surašyti informaciją apie darbo patirtį CV, kad ji būtų patraukliausia ir aiškiausia darbdaviui.

Pirmiausiai pakalbėkime apie datas. Geriausia įmonėje išdirbtą laikotarpį rašyti mėnesių tikslumu. Pavyzdžiui 2005/03 – 2012/03. Tai ypač aktualu tiems, kurie įmonėje išdirbo palyginti trumpą laikotarpį. Tačiau jeigu esate ilgametis įmonės darbuotojas, galite rašyti tik metus. Taip pat daug klausimų iškyla, jeigu norima pažymėti, kad iki šiol dirbate. Tuomet pažymėkite datą nuo kurios pradėjote dirbti ir tada pridėkite žodelį „dabar“.

Rašant apie įmonę verta pažymėti ne tik įmonės pavadinimą, bet ir veiklos sritį. Ypač tai aktualu tuomet, kai įmonė nėra gerai žinoma rinkoje, nes darbdaviui gali iškilti klausimų, kurioje srityje dirbote. Taip pat jei įmonė per jūsų darbo laikotarpį keitė savo pavadinimą, CV verta paminėti tik naujausią.

Daugiausiai klausimų iškyla tuomet, kai reikia surašyti savo kilimą karjeros laiptais vienoje įmonėje. Tuomet geriausiai parašyti visus metus, kuriuos dirbote įmonėje ir prie pareigų parašyti laikotarpį, kurį dirbote tose pareigose. Pavyzdžiui: „Pardavimų vadovas (2008/01 – 2010/03)“.

Kai kurie darbuotojai vis dar daro klaidą ir neaprašo darbo pobūdžio, kuris yra viena svarbiausių CV dalių. Tam reiktų skirti iki 3-4 sakinių ir perdaug neišsiplėsti. Taip pat verta rašyti tik paskutinių dviejų darboviečių darbo pobūdį. Siūlome aprašyti tik svarbiausias savo darbo sritis, arba tas, kurios gali būti lemiamos jus priimant į naują darbą.

Verta aprašyti ir savo pasiekimus paskutinėse dviejuose darbovietėse, jeigu jų būta. Pasiekimai paprastai rašomi po darbo pobūdžiu. Darbo pobūdis dažnai visiškai neatskleidžia žmogaus pasiekimų ir svarbos įmonėje, todėl ši skiltis tampa vis populiaresnė. Taip pat ji jums leidžia išsiskirti iš kitų kandidatuojančių ir būsimam darbdaviui įrodyti, kad sugebate dirbti geriau už kitus kandidatus.

Tai pagrindinės gairės aprašant darbo patirtį. Kiekvienam darbui aprašymas gali šiek tiek skirtis, bet pagrindinės gairės išlieka tos pačios.

Sėkmės ieškant darbo!

Jūsų vardas:
antanas
Ilga cv sunku skaityti.
Rašykite mums kilus klausimams.
Būsime labai dėkingi, jei pranešite mums apie pastebėtas
tinklapyje klaidas ar pageidaujamas funkcijas.
Teiraujuosi dėl:
Jūsų vardas:
El.pašto adresas:
Telefonas(nebūtina):
Klausimai, pageidavimai:
Prašome palaukti...